HTML

EDM blog

Ez a blog megmuatja az aktuális elektronikus tánc zene underground előadóit, illetve műfajait. Persze előfordulnak amjd híresebb előadók is, de gondolom ez érthető. Ez a blog főleg a Trap zenével foglalkozik.

Friss topikok

  • kolomparlole1114: Hát ez kurva szar. Nyilván az emós tinibuzik erre szopják le egymást. Ilyen katyvaszt mindenki tud... (2019.07.25. 21:47) Mi is az a Trap?

Címkék

808 (1) edm (1) Hip-Hop (1) tánc (1) trap (1) zene (1) Címkefelhő

Archívum

trap hip-hop dubstep budspest uk usa undeground

2013.08.10. 15:03 EDM BLOG

Mi is az a Trap?

Címkék: zene tánc edm 808 trap Hip-Hop

A Trap zene mindig is jelen volt a Hip-Hop kultúrában, de csak egy éve robbant be az elektronikus zene műfajába. A trap eredetileg a dél amerikai hip-hop instrumentálisan, csak ugye a rapperek ráénekeltek, de ez most már elhanyagolható. A Trap zene 140-150 es BPM (Beats per minutes) gyorsaságban mozog, amely majdnem megegyezik a Dubstepével. Elengedhetetlen eleme a "Bass", de itt az a lényeges, hogy a Trap zene egy bizonyos basszus fajtát használ még pedig az "808" basszust ez igazából a legnagyobb, ami létezik. Önmagában kiemelkedő szerepe van a dobnak a snareknek és a hateknek. Ezek azok az elemek, amely az összes számban benne vannak, a többi ma már bármi lehet és ez a jó a trapben, hogy olyan szélessége van, hogy össze lehet keverni egy kis Lana Del Reyet hozzá egy kis Hardhouse syntht pluszba még egy kis ASAP Rockyt meg mondjuk egy Funk elemet. 

Hogyan lett híres a trap?

Az én személyes első trap számom Dillon Francistől a Masta Blasta (The Rebirth) volt, ami a Maddecent kiadónál adtak ki. Az történt, hogy Diplo, A-Trak és Skrillex elkeztek kicsit körülnézni és figyelmesek lettek Baauerre, Flosstradamusra illetve RL Grimera (aki nem más, mint Clockwork) kiadtak egy két számot majd elkészült az első nagy Trap sláger, mégpedig a Major Lazer- Original Don (Flosstradamus Remix).
Baauertől a Yaow, Dum Dum, Flosstradamus – Roll up (Baauer Remix) illetve a Harlem Shake.
Rl Grimetól pedig a Kanye West - Mercy (RL Grime & Salva Remix).
Skrillex kiadta a Birdy Nam Nam - Goin' In (Going Down Remix) –et.
Persze volt még egy csomó másik meghatározó szám, de joggal mondhatom, hogy ezek voltak az EDM belépéshez az alapok.

Sorra jöttek újabb és újabb előadok és egy akkora változás történt, hogy az eddigi dubstepesek is elkezdtek trapet írni név szerint: Borgore, Bro Safari, Flux Pavilion, Zomboy, Funtcase, Butch Clancy, Kill The Noise

Kiemelkedő szerep volt még Diplonak, aki saját nevén és a Major Lazer projecttel is hatalmas recordokat adott ki (Dada Life – Boing Clash Boom - Major Lazer Remix). Fontos hozzátenni, hogy a kiadója a Trap zene egyik Pillérköve, a maddecent gyorsan felfigyelt a tehetségekre és kiadta számaikat

Itt egy videó a Trap zenéről:

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://undergroundedm.blog.hu/api/trackback/id/tr35454925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolomparlole1114 2019.07.25. 21:47:25

Hát ez kurva szar. Nyilván az emós tinibuzik erre szopják le egymást. Ilyen katyvaszt mindenki tud, csak van aki továbbtanul.
süti beállítások módosítása